Poliitikauuringute keskuse Praxis analüütikute poolt koostatud kokkuvõtted – mida on orienteeruvalt 35 – avalikustatakse järgmise kümne päeva jooksul. Järgmises faasis kuni 18. märtsini lisandub kokkuvõtetele ka ekspertide sõltumatu mõjuhinnang.

Praxise juhataja Annika Uudelepa sõnul tuli kokkuvõtete koostamiseks läbi töötada, süstematiseerida ja lahterdada ligi 5600 sissekannet.

"Inimesed ei piirdunud vaid oma ettepaneku sisestamisega vaid nad võtsid vaevaks lugeda ja kommenteerida ka neid ideesid, mis olid sinna keskkonda jõudnud varem," selgitas Uudelepp.

Kokkuvõtted on süstematiseeritud valdkondade kaupa ning on omakorda lahterdatud alateemadeks.

"Kui vaatame näiteks valimiste teemat, siis tegime kokkuvõtte nii kandidaatidele esitatavate nõuete, mandaatide jaotuse viisi kui ka näiteks valimisringkondade moodustamise aluste kohta," selgitas Uudelepp.

Kokkuvõtted sisaldavad ka statistika osa, viidates iga alateema dominantsele ideele või ettepanekule ning nende toetuseks või vastu antud häälte arvule.

Jaanuaris tööd alustanud rahvakogu veebikeskkond andis kõigile soovijatele teha ettepanekuid seaduste muutmiseks viies valdkonnas: valimised, erakonnad, sundpolitiseerimine, poliitika rahastamine ja kaasamine.