"Sisuliselt käib kähmlus kümne esimese nime üle valimisnimekirjas," viitas Heidit Kaio märtsis toimuvatele riigikogu valimistele.

Ka Urmet Kook oli seisukohal, et põhimõttelisete küsimuste üle diskuteerimise asemel tegeletakse võimuvõitlusega. "Kui väitlus käiks sisuliste momentide üle, kuid käib võimu üle - kes on erakonna esimees ja kas Tallinnas olla koalitsioonis," tõdes ta.

"Sotsid on turbulentsis. On olukorras, kus keevad üle ja ei liigu mitte kuidagi konstruktiivses suunas. Et ise praegu sellist turbulentsi enda sees tekitada, kus nende mõistus on," arvas Kaio. Aarne Rannamäe tõstatas aga küsimuse, kas erakond peabki nii vaikne välja paistma kui näiteks Reformierakond või on avalik diskussioon hoopis parem: "Kui nad ka midagi saavutavad, on see väga tore nende jaoks, kuid see peab olema näha ka valijate jaoks, kahjuks ei ole näha midagi."

Heidit Kaio hinnangul on sotside koalitsioon Tallinnas Keskerakonnaga väga tore, sest igale erakonnale on hea olla koalitsioonis ning et sotsid ei saa olla igavene opositsioonierakond. Samuti võiksid nad eeskuju võtta teistest Euroopa sotsidest, kes tegelevad ametiühingutega.

Sotsiaaldemokraatliku Erakonna Tallinna piirkonna juhatus otsustas neljapäeval kutsuda linnavolikogu esimehe kohalt tagasi Katrin Saksa, kes kritiseeris tugevalt kultuuripealinna projekti elluviimist. Erakonna volikogu otsustas augusti lõpul võtta 16. oktoobril toimuva volikogu päevakorda uute juhtorganite valimise.