Kaldre sõnul ei ole korruptsioon ainult Tallinna ja Keskerakonna probleem, vaid see on ka teiste linnade ja madalamate omavalitsuse astmete probleem. „Kui sa tahad midagi saavutada ja ehitada, siis sa pead kedagi määrima,“ lausus Kaldre.

Kaldre sõnul toimus Tallinna näitel näidishukkamine. „Tuleb tunnustada kohtusüsteemi, et see lõpuni viidi,“ kõneles ta. „Me pole kuulnud, et altkäemaksu võtmise eest oleks varem keegi läinud reaalset trellide taha. Selles mõttes oli see märgilise tähtusega ja hoiatuseks teistele.“

Aarne Rannamäe sõnul näitab näidishukkamine seda, et probleem on tegelikult ikka väga suur ja midagi on kapitaalselt viga. „Kui aeg-ajalt avastatakse mingid juhtumid ja korruptsiooni tajumise tase oleks alla Euroopa keskmise, siis oleks kõik korras ja siis ei oleks vaja näidishukkamist,“ rääkis Rannamäe.

Tema hinnangul on tegu jäämäe veepealse osaga sellest, mis tegelikult toimub meie ametnikkonnas. „See on ikka metsik,“ rääkis Rannamäe. „Tahaks ikka tõsiselt teada, kus me siis päriselt oleme. Mind tohutult huvitab, kas me oleme seal maal, et me elame nagu Ukrainas või Egiptuse tasemel, kus pistise andmine on elu norm.“

Kaldre meenutas, et kohtus on pooleli veel maadevahetuse protsess, mis on riigi tasemel. Eilne otsus on tema sõnul indikatsioon sellest, et sealt tuleb samuti süüdimõistev otsus ehkki on kuulda olnud ka seda, et maadevahetuse protsess võib joosta täiesti liiva.