"Me ju teame milline on roheliste populaarsus - künnist nad ei ületaks. Ja need inimesed, kes ennast kasvõi lõdvalt rohelistega seovad, nad pruugivad oma šansid valimistel hoopis maha mängida," tõdes Peeter Kaldre ja viitas valijate käitumisele, et kui inimesed näevad, et erakond künnist ei ületa, siis nende inimeste poolt ka ei hääletata.

Aarne Rannamäe märkis aga, et ega rohelistel endil midagi kaotada pole: "Kas üle või alla viie protsendi ja tuleb proovida igasugu võimalusi. Oletame, et Kaarel Tarand on esimene pääsuke. Oletame, et tuleb mingi seltskond avalikkusele hästi tuntud intellektuaale, kes ei taha mingis erakonnas olla, ja kes näevad praegu võimalust igasugustel motiividel - alates sellest, et midagi paremat teha pole kuni selleni, et oled hetkel töötu ja sissetulekut pole, ja tuleb ka kandideerida. Ja väga mugav variant on, et erakond ei sunni sind liikmeks astuma. Võib olla,et see toob edu."

Sulev Valner lisas, et rohelistel tuleb igaljuhul vastata veenvalt inimestele, et edaspidi lähevad roheliste erakonnas asjad teistmoodi, kui on näiteks läinud siseopositsiooniga viimase aasta jooksul.