Hussar rääkis saates, et kui Keskerakond sai punkti Kalle Laaneti väljaviskamisega erakonnast, siis partei siseopositsioon sai ühe punkti Jüri Ratase tagasivalimisega riigikogu aseesimeheks ning teise punkti Rainer Vakra jätkamisega Nõmme piirkonna juhatuse esimehena.

„See näitas, et Edgar Savisaare võim ei ole nii selge ja kõik ei ole nii nagu Savisaar ütleb,“ lausus Hussar. Ta meenutas, et suvistel erakonna esimehe valimistel oli mängu seis 60:40 kui Savisaar võitis Jüri Ratast.

„Ratasel tuleb kannatada ära Savisaare nöök ja oodata oma tähetundi,“ kõneles Hussar, kelle sõnul töötab aeg Ratase kasuks.

Saates kõnelenud ajakirjanik Sulev Valner ütles, et Keskerakond on täna Edgar Savisaare nägu ja jääb selleks aastateks ning ilmselt isegi veel siis pikaks ajaks, kui Savisaar erakonna juhi kohalt taandub. Ta tõi võrdluseks Rahvaliidu, mille esimehe kohalt lahkunud Villu Reiljani seostati pikka aega erakonnaga ning nüüd on erakond ka juba nime vahetanud.

„Ma küll väga kahtlen, et Keskerakonnast saaks lähiperspektiivis midagi muud, kui ta praegu on,“ rääkis Valner. Tema sõnel ei tasu loota, et järsku sünnib erakonnas „inimnäoline kommunism“.

„Keskerakonnas peab olema ka mingi osa mõistlikke inimesi, kes seisavad selle eest, et erakond midagi Eestile kurja ei teeks,“ rääkis Valner ja meenutas, et ka 80-ndatel oli kommunistide hulgas mingi osa inimesi, kes seisid selle eest, et kommunistlik partei veretult lagunes.

Diplomaatia peatoimetaja Iivi-Anna Masso sõnul on natuke nukker, et teised erakonnad hakkavad Keskerakonnaga populismis võistlema. Ta viitas IRL esimehe jutule hääleõiguse suurendamisele sõltuvalt laste arvust. „Sellest on kahju kui asi taandub selle peale, kes hullumate ideedega rahvast meelitada püüab,“ sõnas Masso.

Lauri Hussar märkis Keskerakonnaga seonduvalt veel, et Mati Songisepa kohta lõppeval nädalal tulnud kohtuotsus on nagu öö ja päev võrreldes nädal varem Tallinna linnametnike Ivo Parbuse ja Elmar Sepa kohta tehtud otsusega.

Kui kohus võttis nii Sepa kui Parbuse otse kohtusaalis vahi alla, siis Songisepp läks kokkuleppemenetlusele ja sai tingimisi karistada.

Valneri sõnul on põhiline printsiip, et karistus oleks vältimatu ja see on täidetud. Ta viitas ajalehes Sirp ilmunud Kaarel Tarandi arvamusele, mille kohaselt hakkab välja kujunema huvitav situatsioon.

„Kui linnavõim Edgar Savisaare juhtimisel ei näinud, mis allapool toimub, siis nad ei saa linna juhtimisega hakkama ja kui linnavõim seda teadis, siis on see tegelikult veelgi hullem,“ parafraseeris Valner Tarandi kirjutist.