Samas tõdes saates osalenud Sulev Valner, et tõenäoliselt sobis Sarmetile see füüsiline intsident päris hästi, sest see näitas "Villu Reiljani tiiba" halvas valguses.

Valneri sõnul on aga nii Rahvaliidu kui ka roheliste puhul selge, et nendes parteides olevad kaks leeri ei mahu enam ühte tuppa. "Sellist abielukriisi vägisi lepitada pole mõtet. Nii või teisiti lähevad nende teed lahku."

Aarne Rannamäe aga imestas, kas Rahvaliidu iseseisvust pooldavad poliitikud tõepoolest loodavad, et pärast kõike juhtunut suudaksid nad valimistel viie protsendi künnise ületada.

"Võtmenimi on Arnold Rüütel," vastas selle peale Valner ning selgitas, et juhul kui ekspresident Arnold Rüütel valimisvankri ette rakendatakse, võib valimiskünnisest üle saada küll. Selleks ei pea Rüütel hakkama ei erakonna juhiks ega ammugi mitte peaministrikandidaadiks, kuid võib lihtsalt üritada Rahvaliitu uuesti ellu äratada.

Rannamäe arvas seepeale, kas taasiseseisvumise suurkujul ja endisel presidendil maksab ikka sellises parteipoliitikas enam osaleda.

Rohelistest rääkides tunnistasid saates osalejad, et parteikaaslaste vastu kohtus võitlemisega tehti ära ikka tõeline pretsedent Eesti poliitikas.

Valner meenutas Ühtse Eesti suurkogu, kus etendati mitmeid näiteid parteisiseste manipulatsioonide kohta, ning sõnas, et isegi teatrietendused ei tulnud ideele, et "tülikad" parteikaaslased saab lihtsalt erakonnast välja visata, nagu seda tegi Marek Strandberg. Igal juhul on Valneri hinnangul tegu ohtliku pretsedendiga, mis võib lämmatada erakonnasisese debati Eesti poliitikamaastikul.

Ka roheliste puhul imestati, kas erakond tõesti loodab sellise käitumisega järgmisel korral valimiskünnist ületada. "Võib-olla ongi Strandbergil kõrini ja tahabki erakonna laiali saata," arutles Valner.