Lauri Hussar ütles, et ta on kuulnud mitut teooriat Rahvaliidu tuleviku kohta, üks nendest on see, et Rahvaliidu kestmine on veel seotud sellega, et riigieelarvest on neil veel saada kvartaalne toetus ja need miljonid tuleks ka kuidagi ära kasutada. Teine seisukoht ütleb Hussari sõnul, et kui Keskerakonna eestvedamisel hakkab toimuma suur maarahva kongress, kuhu ka Rahvaliidust palju inimesi läheb, võib juhtuda, et väga suur hulk Rahvaliidu liikmeid võib ühel hetkel astuda hoopiski Keskerakonna ridadesse.

Viimase teooriana tõi Hussar välja võimaluse, et Arnold Rüütel võib Rahvaliidu valimisvankri ette asuda. "See on tõesti üks nende viimaseid võimalusi, kui seda võimalust ei tule, siis on üsna tõenäoline, et Rahvaliidust ka eelseisvate riigikogu valimistega seoses asja ei saa," ütles ajakirjanik.

"Juhul kui ta kandideerib, ta saab ikkagi kandideerida ainult ühes valimisringkonnas ja ühes valimisringkonnas ei pruugi ta saada piisaval arvul vajalikke hääli kogu erakonna jaoks ja seetõttu võib ka tema osalusest väheseks jääda," lisas ta.

Peeter Kaldre nõustus ja lisas omalt poolt, et erakonnas ei ole enam lihtsalt teisi häältemagneteid, sest kõik on ära jooksnud. "Arnold Rüütel erakonna veel kuidagi veel peal hoiaks, aga ma arvan, et ka sel juhul ikkagi parlamenti asja ei oleks," sõnas Kaldre.