Valner tõi välja, et haiglate nõukogudesse kuuluvad poliitilikud, kes ei tunneta vastutust. Ta märkis, et Ida-Tallinna keskhaigla nõukogu koosneb Tallinna keskerakondlikest poliitikutest. Põhja-Eesti
regionaalhaigla nõukogu tuntum tegelane on Toomas Viloosius ning Tartu Ülikooli kliinikumis annab tooni reformierakondlik seltskond.

„Siit võib välja lugeda, milline nendest haiglatest on haigekassale sümpaatsem,“ pakkus Valner. Ta ledis, et need nõukogud, kes peaks vastutama valiku eest - kas panna rohkem raha betooni või rohkem inimestesse – ei tunneta vastutust.

„Mulle tundub, et need nõukogud on kohad, kus inimesed on sinna määratud pigem muude teenete eest, ega nad väga suurt vastutust ei tunneta selle tegelikkuse eest, mis nüüd on välja kujunenud,“ kõneles Valner.

Saatejuht Arne Rannamäe tõdes, et süsteemi korrastamine on ülioluline, sest - mis on pistmist haiglate nõukogudel poliitikaga? Ta viitas ka spordialaliitudele, kus on ametis poliitikud ja tõdes, et kõik ohjad Eestis viivad lõpuks parteistamise ja Toompea mäe otsa.

Rannamäe lisas, et tal oleks äärmiselt hea meel kui poliitikud teeksid esialgse ülbitsemise asemel nüüd meditsiinisüteemi korrastavad otsused.

Ida-Tallinna Keskhaigla nõukogusse kuuluvad Taavi Aas, Merike Martinson, Elmar Sepp, Vahur Keldrima ja Vello Ervin. Lääne-Tallinna keskhaigla nõukogusse kuuluvad Merike Martinson, Taavi Aas, Vahur Keldrima, Sofia Derjugina ja Peeter Mardna.

Põhja-Eesti regionaalhaigal nõukogu liikmed on Toomas Vilosius, Ester Pruuden, Tatjana Muravjova, Marelle Erlenheim, Herdis Ojasu, Kaupo Reede ja Agris Peedu.

Tartu Ülikooli kliinikumi nõukogu liikmed on Aare Järvan, Andres Liinat, Heidi-Ingrid Maaroos, Jüri Kõre, Neinar Seli, Tõnis Karki, Urmas Kruuse ja Ennu Sepp.