"Tegu pole kriisiga mis kompromiteerib ainult erakonda vaid ka riiki. Kui anname elamisloa mafioosole, siis tal on ju vabadus liikuda terves Schengenis /.../ See ei ole vaid meie pisitüli. Eestile heidab varju, et selle sahkerdamise taga olid kõrge positsiooniga poliitikud, kellel olid vastavates ministeeriumides toolid /.../ Kui kõik see kokku panna, siis see on piinlik ja kurb!" rääkis Tigasson.

Eesti Ekspressi ajakirjaniku Sulev Vedleri arvates on selle skandaali puhul ka oluline küsimus selle, mis saab skandaaliga seotud poliitikutest edasi. "Tekib üles küsimus, et kas visata välja skandaaliga seotud liikmed parteist. Võimalik et aukohus võtab selle ette," arvas Vedler.

Saatejuhi Lauri Hussari jaoks oli elamislubade skandaali puhul imelik fakt, et politsei-ja piirivalveametnikud ei kahtlustanud midagi, kuigi nägid selgelt andmeid arvutisse sisestades elamislubade taotlemise asjaolusid. "Kas tõesti ei löö ametnikul "tuli põlema", kui ta näeb et Lasnamäe korteris elab koos viis ärimeest, kes on eelnevalt Eestisse suuri investeerinuid teinud?" küsis Hussar.

Saates lahati ka Euroopa võlakriisi teemasid ning sellega seoses Eesti võimekust oma Euroopasse minevaid otsuseid eelnevalt põhjalikult läbi mõelda. "Mul tekib küsimus, et kust need seisukohad formuleerivad, millega peaminister ülemkogudel käib?" küsis saatejuht Lauri Hussar. Ajakirjanikud leidsid selles küsimuses, et neid teemasid tuleks enne kindlasti lahata, samas ei saa aga ka lähtuda näiteks ainult telesaadetes või juhtkirjades esitatud seisukohtadest.