Res Publica fraktsioonist ei osatud aasta algul öelda, kus Roos ja Sisask viibivad. Küll teati, et mõlemad on välismaal ning naasevad Eestisse selle nädala algul, kirjutab SL Õhtuleht.

Riigikogu riigikaitsekomisjoni liige Siiri Sisask ütleb, et oli kaks nädalat Saksamaal, kus andis kolm kontserti ning töötas stuudios kahe peatselt ilmuva plaadi materjaliga. “Teatasin oma äraolekust fraktsiooni eelmisele sekretärile. Olin ka kursis, mis toimus komisjonis minu äraolekuajal. Kuna meil on alates jaanuarist uus sekretär, siis ilmselt tema minu äraolekust informeeritud ei olnud.”

Sisask ei tunne end süüdi, et võttis tuuril viibides vastu rahva raha eest makstavat palka. “Ei tunne endal mingit süüd lasuvat, sest teenin iga oma teo ja tööga eesti rahvast ja Saksamaal esindasin nende kontsertidega ka eesti kultuuri ning eesti keelt,” vastab Sisask. “Laulan välismaal ainult eesti keeles, sealjuures räägin laulude vahele nii eesti keelest, rahvast kui meie kultuurist. Et minu töö õnnestus, selle märgiks palun teil lugeda Saksamaa lehtedes ilmunud kriitikaid. Ja kontsertidega ei teeninud ma sentigi, vaid lennukipiletid maksti kinni. Minul teie asemel oleks piinlik. Millal hakkate aru saama, et kõiki asju ei hinnata rahaga?”

Küsimusele, miks ta ei võtnud palgata puhkust ning miks peaks maksumaksja toetama Siiri Sisaski muusikukarjääri, vastab rahvasaadik: “Palun ärge tülitage rohkem.”

Riigikogu Res Publica fraktsiooni nõunik Rauno Veri ütleb, et fraktsiooni esimees Marko Pomerants arutas Siiri Sisaskiga tema eemalviibimist. “Ta ütles, et keegi ei ole riigikogu tööst vabastatud ja selline asi ei peaks korduma. Vaatamata sellele, et ka välismaal viibides võib riigile rohkem kasu tuua, kui mingil hetkel Toompeal viibides,” vahendab Veri.

Teise respublikaani, riigikogu õiguskomisjoni liikme Reet Roosi mobiiltelefon on endiselt postkastis. SL Õhtulehe andmetel viibib rahvasaadik kuu lõpuni puhkusel Okeaanias Uus-Meremaal. Ka Roos pole äraolekut riigikogus kuidagi vormistanud ja tema palk jookseb puhkusereisi ajal edasi.