Reformierakonda kuuluv Rahumägi ei kinnita seda otseselt, keeldudes sellel teemal spekuleerimast.

1995. aastal töötas Rahumägi sotsiaalministeeriumis sotsiaalturvalisuse osakonna juhatajana, kui pärast valimisi vahetas tema erakonnakaaslase Toomas Vilosiuse ministrikohal välja keskerakondlane Siiri Oviir.

Oviir vallandas Rahumäe, tuues põhjuseks tööluusi. Viimane ei nõustunud sellega ja andis asja kohtusse. Kui pärast lindiskandaali pidi Oviir taas ministrikoha Vilosiusele loovutama, lõpetasid pooled kohtuasja vastastikusel kokkuleppel ja Rahumägi naasis tööle ministeeriumisse samale kohale.

Rahumägi läks siseministeeriumisse möödunud aastal jõulise haldusreformi käivitanud isamaaliitlase Tarmo Looduse ajal. Tänavu aasta alguses sai siseministriks keskerakondlane Ain Seppik.

Kuigi Rahumägi ei tunnista poliitilisi põhjuseid seoses teisipäevase valitsuse otsusega oma koha kaotamise kohta, toonitas ta, et siseministeeriumis on kohalike omavalitsustega tegeleva tippjuhi koht vajalik.

“Euroopa Liidu kontekstis peaks siseministeerium regionaalpoliitikale kolm korda enam rõhku panema, et ei juhtuks nagu Poolas, kus liidu abiprogrammidest suudeti kasutada vaid 24,6 protsenti,” ütles Rahumägi BNS-ile.

1. maist seoses valitsuse teisipäevase otsusega koha kaotanud Rahumäe sõnul peaks siseministeeriumis olema tugev struktuur, mis kaitseb kohalike omavalitsuste ja maakonna huve Euroopa Liiduga tulenevates kohustustes.

Valitsus põhjendas siseministeeriumi regionaalarengu ja kohaliku omavalitsuse asekantsleri koha kaotamist sellega, et nendes küsimustes on vastutus liikunud regionaalminister Toivo Asmerile, mistõttu ei vaja valdkond asekantsleri teemal juhtimist.

Peaminister Siim Kallase sõnul ei muutu pärast ühe asekantsleri ametikoha kaotamist riigi regionaalpoliitikas midagi.

“Tööjaotus siseministri ja regionaalministri vahel on täpselt paika pandud. Asekantsleri koha kaotamist kooskõlastati enne valitsuse otsust tükk aega,” ütles Reformierakonna esimees Kallas teisipäeval ajakirjanikele.