Pealtnägija sõnul suleti Sakala tänav rahaveo ajaks täielikult — Eesti Panga maja juures olid politseiautod ja kümned automaaturid tumedates rõivastes, kirjutab SL Õhtuleht.

“Ühes sõiduautos oli aken lahti ja mehed istusid automaatidega sees, sihtides jalakäijate poole, üle tee läks parajasti lasteaialaste rida, nemad olid sihikul väikebussis sõitnud automaaturitel, kes avatud uksel kõlkusid,” kirjeldab teine pealtnägija.

Riigikogu julgeolekuasutuste järelevalve komisjoni esimees Jaanus Rahumägi ei leia, et automaatidega vehkinud mehed käitusid valesti, kui lapsed sihikule võtsid.

“Sellises olukorras (rahavedu) ei ole ette kirjutatud, milliseid vahendeid tuleb kasutada ja mis asendis turvatöötajad peavad relva hoidma,” märgib ta.

Eesti Panga avalike suhete juht Livia Kulm väidab samuti, et sularaha veoks on kehtestatud ranged turvanõuded kõikjal maailmas, seega ka Eestis.

Saladusloor jääb selle ümber, kust raha Eestisse toodi, ilmselt jõudsid kohale esimesed uued sajakroonised, mida ehib praeguse pangajuhi allkiri.