Nimelt toimusid teatavasti detsembri alguses Brüsselis korralised Euroopa rahandusministrite koosolekud, kus arutati Kreeka laenuprogrammi, euroala eelarvet ja majanduspoliitikat, ühtset pangandusjärelvalvet ja muid küsimusi. Sellele kokkusaamisele minekuks oli rahandusministril aga vaja saada riigikogu Euroopa Liidu asjade komisjonilt (ELAK) mandaati.

Komisjonil viibinud inimese sõnul hakkas Ligi ette lugema enda ees olnud memo, kuid siis järsku ütles: "ma ei viitsi enam". Minister lisas, et ta peab minema rahanduskomisjoni esimehe Sven Sesteri juurde riigieelarvet arutama ning jalutas poole ametliku päevakorrapunkti käsitlemise pealt minema.

"Kindlasti oleks minister võinud viisakalt öelda koosoleku alguses, kui palju tal on aega, ning riigikogu liikmed oleksid oma küsimuste/kommentaaride puhul saanud sellega ka arvestada. Selline ülbe keset koosolekut "ma ei viitsi teiega siin jaurata" on parlamentaarses riigis muidugi lubamatu," kommenteeris Delfile üks saadikutest.

Rahandusminister Jürgen Ligi ütles Delfile, et ELAKi istungilt lahkus ta alles pärast oma ettekande lõppu, aga ei saanud oodata komisjoni liikmete arutelu lõppu rahanduskomisjoni mineku pärast. ""Ei viitsi" oli mu märkus ettekande ajal, kuna tundsin, et pika paberi tutvustamine läheb monotoonseks ja komisjoni liikmetel on olnud aega sellega ise tutvuda," ütles Ligi ning lisas, et pärast oma märkust palus ta ka vajadusel esitada küsimusi.

Samale juhtumile viitas ka sotside saadik Andres Anvelt eelmise nädala saates "Foorum". "Kas ei ole see ülbus, Taavi (Rõivas - toim.), kui ma kuulsin oma kolleegidelt, et rahandusminister ELAKi komisjonis tõuseb püsti ja ütleb "ma ei viitsi enam" ning jalutab välja poole istungi pealt?" küsis Anvelt saates komisjoni esimehelt Taavi Rõivaselt, kes küsimuse sõnadega "mis ülbe ma nüüd olen" ära pareeris.  

ELAKi keskerakondlasest liikme Jüri Ratase sõnul ta konkreetset intsidenti ei mäleta, kuid riigikogu aseesimees lisas, et demokraatlikus parlamendis tuleb vaidlusi tihti ette ning need ei ole ka komisjonide istungitel harvad nähtused.