"Olen pärast kaalumist otsustanud rahandusministri ametist tagasi astuda. Teen seda seepärast, et mulle on Eesti riik tähtsam kui minu ametikoht," ütles Jürgen Ligi. "Armastan ka tõde rohkem kui ministriportfelli. Ma usun, et mul on praegu  väljaspool  valitsust lihtsam tõde ja Eesti riigi mainet kaitsta. Astun tagasi selleks, et valitsusel oleks  rahulikum edasi töötada," lisas ta.

"Ma olen oma mitmetitõlgendatava sõnakasutuse eest vabandanud. Aga ma ei saa leppida sellega, et üks fragment jutust ajalootajust, Nõukogude võimu tagajärgedest ning migratsioonist pööratakse konflikti õhutamiseks rahvuste vahel. Ma loodan, et selle eest vabandab minister Ossinovski. Tahtmise korral saanuks ta solvumised lõpetada rahustava sõnumiga," ütles Jürgen Ligi.

Peaminister sõnas, et Jürgen Ligi esitatud palve rahandusministri ametist lahkuda on riigimehelik ja inimlikult mõistetav. "Samas on mul süda raske, sest Jürgen Ligi on olnud üle viie aasta väga tugev rahandusminister. Ta on olnud valitsuse liikmena põhimõttekindel ning otsustav. Ta on alati seisnud Eesti huvide eest. Temas oli ka vajalikku karmi kätt kriisiaegadel," ütles ta.

Peaministri sõnul on Ligi teinud oma tööd "täie pühendumuse ja kirega, Eestit südames hoides".  "Jah, ta keel on olnud terav, aga selgroog tugev ja süda õige koha peal. Ma aktsepteerin Jürgeni riigimehelikku otsust ja soovin talle jätkuvat tarkust tööks parlamendis."

Rõivasel on Ligi tagasiastumisavalduse presidendile edastamiseks üks kuu.