"Härra Uudelepp pole mulle osutanud seda au, et kohtumist küsida. Vahest on ta küsinud kusagilt eestoast või allkorrustelt, aga sel juhul, oletan, on ta takerdunud inimestesse, kes on kaitsnud minu elu ja tervist," ütles Ligi Delfile.

"Mu vaim ja keha on neil nädalatel nimelt tavapäraste kohustuste kõrval hõivatud valitsuse jao ministrite ja põhiseaduslike institutsioonide rahaküsimistega, mis ületavad kaugelt kõiki riigi võimalusi. Nemad on riigieelarve seaduse kohaselt minu partnerid, ERRi oma on vastutav (kultuuri)minister," selgitas Ligi.

Mõistan muidugi - ajakirjanduslikult oleks põnev, kui ma võtaksin meedias sõna, kui "tähtis on meile inimvara", kuidas "strateegilistel aladel" tuleb rahastamist parandada ja nõnda edasi, või läbirääkimistel kultuuriministriga veenaksin teda esmalt, kui lootusetu on küsida 20 protsenti palgatõusu ning seejärel asuksin tõestama, et seda palgatõusu on vaja ERR-is.

"Aga mu roll ja teadmised rahalistest võimalustest on teised, jätkas Ligi. "Ma ei hakka ka kaitseministrilt küsima sõjaväelastele palgatõusu ega esinda maanteeametit inspektsiooni või Tartu ülikooli nende ministrite vastu."

Ligi meenutas, et ta on ERRi suhtes niigi erandi teinud ja nende rahataotlust kevadel kaitsnud. "Aga sellele vaatasid kolleegid pigem viltu ning võtsid seda kui minu huvi. Viimastega on paraku nii, et minu ministeeriumi huvideni ei jõuta rahaküsimistel kunagi, need on nimekirjas alati joone all," nentis Ligi.

"Rahandusminister viitas riigieelarve baasseaduse paragrahvi 12 esimesele lõikele, mille kohaselt puudub tal alus ERR-i esindajatega kohtuda," kommenteeris ERRi esimees Agu Uudelepp kohtumise ärajäämist.

"Pole kahtlustki, et minister peab oma tegevuses lähtuma seadusest. Rahvusringhäälingu jaoks on oluline hoida oma töötajaid ning taastada kärbete eelne palk," sõnas Uudelepp.