Rahanduskomisjoni esimehe Taavi Rõivase kinnitusel kasvab eelarve maht kõikide muudatuste tulemusel kokku ligi 150 miljoni krooni võrra, teatas riigikogu pressitalitus.

Komisjon otsustas toetada ettepanekut, millega muuhulgas suurendatakse ERSO tegevuskulusid 5 miljoni krooni, Rahvusooper Estonia eelarvet 7 miljoni krooni ja Teater Vanemuine tegevuskulusid 5 miljoni krooni võrra. Eesti Olümpiakomiteele eraldatakse täiendavalt 13,5 miljonit krooni olümpia ettevalmistamiseks ja Eesti Rahvusringhäälingule 15 miljonit krooni uue maja projekteerimistööde lõpetamiseks.

Toetust leidis ka Reformierakonna ja IRLi fraktsiooni ettepanek 28,3 miljoni krooni täiendavaks eraldamiseks Väinamere Liinidele, et parandada Hiiumaa ja Saaremaa püsielanike liikumisvõimalusi ja majanduse konkurentsivõimet. „Tänase otsuse tulemusel muutub praamipilet saarte püsielanike jaoks ligikaudu poole odavamaks,” märkis Rõivas.

Samuti otsustas komisjon suurendada 20 miljoni krooni võrra sihtotstarbelisi eraldisi majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumile rongi- ja bussiliinide täiendavaks doteerimiseks.

Õiguskantsleri büroole eraldatakse 6 miljonit krooni laste ombudsmani ja kohalike omavalitsuste kontrolli üksuse loomise kuludeks ja Tallinna Inglise Kolledžile 10 miljoni krooni rahvusvahelise hariduse programmi läbiviimiseks.

Komisjon toetas ka Erakond Eestimaa rohelised esitatud muudatusettepanekuid, mis valdavalt puudutavad eraldisi erinevatele sihtasutustele ja mittetulundusühingutele orienteeruvalt 16 miljoni krooni ulatuses.

Ka algatas rahanduskomisjon Ester Tuiksoo ettepanekul muudatuse 700 tuhat krooni eraldamiseks Eesti Põllumajandus-Kaubanduskoja Eesti Toidu projektile ja Mai Treiali ettepanekul muudatuse 800 tuhat krooni eraldamiseks MTÜ Jõgevamaa Kodukandi Ühendusele.

Eelnõu kolmas lugemine ja lõpphääletus on Riigikogu täiskogus 8. detsembril.