Kohalikud elanikud kirjeldasid olukordi, kus sõiduautod olid teeroobastesse kinni jäänud ja neid pidi välja sikutama traktor. Räägiti ka reedel sõiduauto väljasikutamisel kinni jäänud traktorist, kirjutab Pärnu Postimes.

Teetööde lõppemisel oli algul plaanitud üles freesitud asfaltkate asendada uuega, seejärel kavatseti freesitud asfaltkate asendada tolmuvaba teekattega, kuid nüüd on oht, et rahapuudusel jäävad tänavad korrastamata.

Hiie tänava elanik Jüri Ivanov selgitas, et nende maja juures oli olukord päikeseliste ilmade ajal väga hull. “Tänavalt tõusis selline liivatolm, et ei saanud aknaid lahti hoida, pesukuivatamisest ja laste majahoovis mängimisest ei maksa rääkidagi,” ütles ta.

Linnavalitsuse majandusosakonna ehitusteenistuse juhataja Ago Raudsepp kummutas väited, nagu jäetaks Raeküla tänavad ripakile. “Tänavakatted taastatakse ja need ei muutu,” sõnas Raudsepp. “Kõik oleneb sellest, kui palju on AS Merko Ehitus tööde käigus vana katet lõhkunud.”

“Kui asfalt on kehv ja terve tänava peale on ainult paar-kolmsada ruutmeetrit vana asfalti alles, mõõdame need lõiked tänavate kaupa üle ja linnavalitsus läheb oma rahaga kaasa, et panna kogu tänav asfaldi alla,” ütles Raudsepp. “Nii on talitatud Raekülas, veelgi varem on sedaviisi talitatud Vana-Pärnus.”

Nii palju Raudsepa ütlust mööda sel aastal raha ei ole, et need tänavad, mis varem olid kruuskattega, tolmuvaba katte saaksid. “Seda võimu meil ei ole. Kui enne oli kruusatee, siis Merko taastab selle ilusa kruusatee ja rahu majas,” lubas ehitusteenistuse juhataja.