23 meetri kõrgune kuusk kasvab Kohila ja Kose valla piiril Pahkla küla. Tallinna Raekoja platsile jõuab puu umbes kella kaheteistkümneks, mil alustatakse tema püstitamist. Enne pimeda saabumist peaks kuusk kogu oma ilus olema püsti pandud.

Tänavune pealinna jõulupuu peaks tulema kõigi aegade kõige külluslikuma välimusega. Kuusk dekoreeritakse eelmisel aastal olnud valguskettide ja dekoratsioonidega, kuid lisaks tulevad spetsiaalselt pealinna esinduskuuse jaoks valmistatud, tuledest ja läikivatest dekoratiivkuulidest koosnevad, lausa poolemeetrise läbimõõduga ehted. Täiendusena lisatakse ka üksikuid kuule, mille läbimõõt on 15 ja 20 cm. Ehtes puu peaks valmis saama 22. novembriks, kui avatakse Raekoja platsil jõuluturg. Tuled süüdatakse kuusel põlema esimesel advendil, 30. novembril.

Kesklinna valitsus kuulutab igal aastal välja konkursi Raekoja platsile sobivaima kuuse leidmiseks. Sel aastal laekus küllaltki palju pakkumisi, kuid sobivat nende seast ei leitud. Väljavalitud kuuse leidsid linnaosavalitsuse töötajad oma ringsõidul väljapakutud kuusepuid vaatamas.

Tänavune Raekoja platsi jõulupuu läheb koos kohaleveoga Tallinna Kesklinna Valitsusele maksma veidi rohkem kui möödunud aastal. Endiselt on suursponsoriks Hansatrans OÜ, kes oma suure ja pika veokiga kuuse Raekoja platsile transpordib.