„Teadaolevalt toimub minu isiku ümber skandaal, mille on põhjustanud 2007. aastal aset leidnud äritehingud minu isikliku ja samuti minu omandis oleva ettevõtte varaga“, selgitas Gutmann ning lisas, et kuna vallavanema kahtlustamine ning süüdistamine seaduste ja heade tavade vastu eksimises loob ebameeldiva meediakära ja negatiivse varjundi Rae vallavalitsuse tegevusele, siis peab ta õigeks ja vältimatuks loobuda Rae vallavalitsuse juhtimisest, teatas Rae vallavalitsus.

„Nii nagu olen avalikult kinnitanud, kinnitan siinkohal veelkord, et ei ole toime pannud ühtegi süütegu ega riivanud avalikkuse õiglustunnet ning ma kavatsen oma õiguste eest lõpuni seista. Olen siiralt veendunud, et Eesti vabariigi kohtusüsteem on vääramatu ja vähemasti kõrgeima kohtuinstantsi otsuste õiguspärasuses puudub alus kahelda. Kahtlematult teeb kohus lõpuks ainuõige otsuse, mõistes minu 2007. aastal toimunud tegevused seaduspäraseks,“ kõneles Gutmann volikogule.

„Tänan oma eelkäijaid ja koalitsioonipartnereid ja loodan, et olen kahe ja poole aasta jooksul vallavanemana ametis olnuna lükanud sisse paraja hoo, mis viib meie valla elu edasi, õiges suunas. Kuigi jah, milline on kellegi jaoks õige suund, see on iseküsimus. Rae valla elaniku jaoks, kes on tegus nooremapoolne inimene, on vaja kindlasti tervisespordi harrastamiseks võimalusi, on vaja oma lastele turvalist kasvu ja õpikeskkonda. Sellele oleme minu juhitud valitsuses rõhku ka pannud.“

Gutmann lubas, et jääb oma kodukoha patrioodiks ka edaspidi ning kodanikualgatuse korras võtab ette projekte, mis aitavad Rae vallal jõuda jõuka ja tegusa piirkonnani, kus on ruumi elada ja tegutseda kõigil, kes hindavad terviklikku elukeskkonda ja suurlinna lähedust.

„Minu aeg saab otsa enne, kui olulised tööd jõuavad lõpuni. Kuid ega te minust lõplikult lahti ei saa, sest pole olemas kodukoha patriooti, kes oma kodukoha eest ei seisa,“ lubas Gutmann volikogule.

Alates 20. juunist vallavanemana ametisse asuv Mart Võrklaev töötab Rae vallavalitsuses alates 2007. aasta aprillist. Võrklaev on omandanud Eesti maaülikoolis bakalaureuse kraadi geodeesia erialal ja õpib Tartu ülikoolis õigusteadust. Vastvalitud vallavanem oli ametis käesoleva aasta 16. veebruarist abivallavanemana ning sellele eelneval perioodil maakorraldajana.