"Iga lapsevanem, kes on soovinud oma lapsele vaid parimat, ei suuda leppida olukorraga, kus tema laps saab hakkama hukkamõistu väärivate teoga," teatas Veigo Gutmann, et vestles neljapäeva õhtul oma 19- aastase pojaga pikalt ja põhjalikult.

"Eric tunnistas oma süüd ja mõistis, et toimepandu väärib üheselt hukkamõistu. Ta on nõus ja valmis lisaks politsei poolt määratud rahatrahvile tegema Jüri Gümnaasiumi heaks ühiskondlikku kasulikku tööd ja pean õigeks, et esimesel võimalusel ta peabki alustama. Koolidirektori Maria Tiroga saime kokkuleppele, et töö 100 tunni ulatuses Ericule leitakse ning hiljemalt suvevaheajal saab ta hakata tööle," lausus Gutmann, et on  isana väga nördinud oma poja Ericu käitumise pärast. "Vabandan kõigi inimeste ees, et on aset on leidnud äärmiselt kahetsusväärne juhtum."

Jüri Gümnaasiumi vilistlasena austab Veigo Gutmann kooli ja seal töötavaid inimesi väga ja loodab siiralt, et poiss on suuteline tegema ka head ja kasulikku. "Täiskasvanud inimesena peab ta vastutama oma tegude eest."