85-aastase vanaproua Helve nn abistajaid Einika Kaske ja tema tütart Merike Ausi hakkas huvitama Helve Ehitajate teel asuv korter. 2013. aasta septembris viidi Helve Sikk notarisse, kus ta müüs oma korteri sõbrannast hooldajale Einika Kasele. Korteri hinnaks oli lepingus märgitud 40 000 eurot ja kirja oli pandud, et sellest 20 000 on vanaproua sularahas juba kätte saanud. Kui "Radar" Helvega rääkimas käis, ütles vanaproua, et ei saanud arugi, et on korteri maha müünud.

Vanaproua pangakonto väljavõtet uurides nägime, kuidas tema pangaarvelt oli korteritehingu eest saadud summa sularahas välja võetud. Samuti oli hooldajatele tehtud ülekandeid igakuiselt ja praktiliselt kogu Siku pensioni ja sotsiaaltoetuse ulatuses. Lisaks oli Helve raha eest käidud näiteks sušit söömas.

Helve pärast hakkasid muret tundma ka tema naabrid ja vanad sõbrannad, kes siis pettuse avastasid ja Helvele selgitasid, et ta on oma kodust ilma. Alles pärast seda, kui "Radar" asjaolusid pisut selgitas, tegid sõbrannad politseisse avalduse ning politsei hakkas olukorda täpsemalt uurima. Praeguseks on politsei oma uurimisega jõudnud lõpule ja prokuratuur valmistub asja kohtusse saatma. “Tänaseks on politsei kindlaks teinud kuriteos kahtlustatavad ning lähiajal edastatakse kogu materjal prokuratuurile. Lisaks on prokurör esitanud kohtule taotluse korteri arestimiseks,” selgitas politsei pressiesindaja Madis Vaikmaa.

Kuidas Helvelt korter välja peteti ning kuidas kelmid ise asja selgitavad, seda näete täna õhtul kell 21.30 hooaja viimases "Radaris", kus vaadatakse üle kõige enam kõmu tekitanud lood.