“Öeldi, et Andrii on elus aga väga raskes seisundis. Öeldi, et Andriil ei ole ühtegi luumurdu ega vigastust, peale ülitõsise peatrauma,” ütleb Ljudmilla. “Nad [arstid] rääkisid ikka, et trauma on ülitõsine ja elulootust pole.”

Et mees taas liikuma saada, on Andrii abikaasa Ljudmilla loobunud töökohast ja vahetanud oma Kakumäe kodu Narva-Jõesuu sanatooriumi pisikese kahetoalise korteri vastu. Kuna perepea on töövõimetu ning Ljudmilla mehe abistamise tõttu tööst loobunud, on pere sattunud keerulisse olukorda, kus nad toimetulekuks peavad inimestelt abi paluma.

Kuid mehe abistamine ei piirdu pelgalt kontonumbri avaldamisega, planeeritakse ka suuri kultuuriüritusi. 17. septembril toimub heategevusõhtu teatris No99. Üles astuvad erinevad muusikud ja luuletajad. 18. septembril teeb Vitali Vesterinen L'Ermitage Hotellis programmi “Maffia”. Kogu toetusraha, mis üritustelt kogutakse, läheb Ljudmillale Andrii ravikulude katteks.

Oma traagilise loo sellest, kuidas nad läbi valu elu uuesti üles ehitavad, räägivad Andrii lähedased täna Radaris kell 20.00.