Raasiku vallavanem Aare Ets rääkis Delfile, et majas, kus eile kella viie ajal tulekahju oli, elasid mees ja naine koos oma viie lapsega.

„Kõige vanem laps, kes käis Raasiku põhikoolis, oli kodust eemal. Neli nooremat käivad – ühe kohta peab kahjuks ütlema, et käis – Pikavere lasteaed-algkoolis. Päris väikesed lasteaias ja vanemad algkooli osas,” rääkis vallavanem.

Mehe sõnul oli lastest noorim – kaheaastane poiss – kodus raskelt haige ning ema Virge põetas teda. Pärastlõunal läks ema teistele lastele järele ja kiirustas siis uuesti koju.

Lapsed koju viinud, läks ema poodi, kuhu üks lastest talle varsti järele jooksis ja ütles, et maja põleb. Ets kirjeldas, et ema oli poest koju jooksnud ja samal ajal mehele helistanud. Maja juures olid vanemad lapsed väljas, aga haige laps põlevas majas teisel korrusel.

Maja juurde jõudnud ema läks vallavanemale teadaolevalt majja, et väike poiss sealt ära tuua. Majast 31-aastane naine aga enam ei väljunud.

Praegu on vallavanema sõnul majast alles suitsevad varemed ja pole teada, mis majas täpselt sündis. „Seda uurib muidugi politsei,” kommenteeris Ets. Põhja prefektuuri pressiesindaja Ilmar Kahro kinnitas, et politsei tegeleb juhtunu asjaolude välja selgitamisega.

Täna öösel leidis pere peavarju laste vanaema juures, kes elab samuti Raasikul.

Tulekahjus ema, venna ja kodu kaotanud pere abistamiseks on avatud pangakonto Luule Kais'i nimele 10010815537010 SEB pangas. Selgitusse palutakse märkida „Perekond Kaisi toetus”.

Kes soovib teha esemelisi annetusi, neil palutakse ühendust võtta Raasiku valla sotsiaaltöötaja Liivi Puumetsaga telefonil 501 7483 või lastekaitsespetsialisti Anu Nõlvega telefonil 512 6149.