Samorodni värskelt ilmunud raamat käsitleb peamiselt telekanal PBKd. See kuulub aga suuremasse valdusfirmasse Baltic Media Alliance, mille omanikuks ja kindlakäeliseks juhiks on Läti elanik Oleg Solodov.

Üheks selle firma väljaandeks on 2004. aastal Eestis ilmuma hakanud MK-Estonija, mis Venemaa väljaande Moskovskij Komsomolets kohalik väljaanne, kus Venemaalt pärit sisule oli natuke lisatud kohalikku materjali.

Kui Lätis ilmuv MK-Latvija sai kiirelt populaarseks ja seda luges 170 000 inimest, siis MK-Estonija nii edukas polnud, sest selle tiraaž jäi vaid 10 000 eksemplari kanti. Leht sai seetõttu otsest toetust Vene saatkonnast.

"Venemaa saatkond Tallinnas eraldab igal aastal Venemaa kaasmaalaste Eesti organisatsioonidele raha ajalehe MK-Estonija tellimuste vormistamiseks. Tellijate hulk, kes tasuta nädalalehte saavad, ei ole teada. Tellimiseks eraldatav summagi on saladus, mis muuhulgas ei suuda varjata ilmselget fakti, et Venemaa diplomaatiline esindus finantseerib varjatult talle meelepärast väljaannet," kirjutas Samorodni oma raamatus.