Leinfeld ütles BNS-ile, et tal tekkisid erimeelsused seoses Raadio 2 uue arengukavaga.

“Ei tahaks täpsemalt kommenteerida, minu lahkumine on seotud tööga. Kui asjad on jõudnud teatud seisu, siis tuleb langetada otsus,” sõnas Leinfeld.

Järgmise aasta 1. jaanuarist jõustub Raadio 2 muudatuste kontseptsioon, mis näeb ette raadiojaama kuulajaskonna muutumist nooremaks.

Leinfeld ei soovinud kommenteerida, kas tal on tekkinud teravad lahkarvamused mõne konkreetse Eesti Raadio juhtkonna liikmega.

“Juhatus langetab otsuseid kollektiivselt, kuid loomulikult on otsuste taga inimesed,” märkis ta. Ta lisas, et lahkub Raadio 2 peatoimetaja kohalt poolte kokkuleppel.

“Esialgu ei ole ma mõelnud, mida ma edasi tegema hakkan. Kuus aastat olen töötanud Raadio 2-s. Olen mõelnud õpingute peale, aga eks paistab,” sõnas ta.

Eesti Raadio juhatuse esimees Margus Allikmaa ütles BNS-ile, et juhatusel tekkisid Leinfeldiga erimeelsused seoses Raadio 2 uue arengukavaga.

“Arengukava näeb ette Raadio 2-st reklaami väljaviimist ja kuulajaskonna radikaalset noorenemist. Ilmselt Leinfeldile meie nägemus ei sobinud,” lausus Allikmaa.

Allikmaa sõnul on Raadio 2 sihtgrupp praegu kuni 45-aastased inimesed, kuid arengukava näeb raadiojaama sihtgrupina ette 15-25-aastasi inimesi.

“Väärtuslik osa praegusest programmist tuleb säilitada. Saated “Rahva omakaitse” ja “Olukorrast riigis” ning õhtused alternatiivmuusika saated säilivad kindlasti ka uues Raadio 2 programmis,” sõnas Allikmaa.

Allikmaa sõnul on ta teinud kuni Raadio 2 uue peatoimetaja leidmiseni ettepaneku asuda peatoimetaja kohusetäitjaks raadiojaama praegusele vastutavale toimetajale Heidi Purgale. Purga on lubanud oma otsusest teatada selle nädala jooksul.