Rahvaliidu aseesimehel polnud kokkutulnutele midagi lohutavat öelda, sest koalitsioon ei kavatse 2007. aasta eelarvesse lisada 61 miljonit krooni, mis võimaldaks suurendada puuetega inimeste igakuist toetusraha kolmandiku võrra, kirjutab Eesti Päevaleht.

Eesti invaspordiliidu peasekretär Signe Falkenberg on kokku arvutanud, et “poollubatud” tõusust võidaks tema pere kokku 475 krooni.

“See on väga suur raha ja meile eluliselt vajalik. See aitaks leevendada mitmeid hinnatõuse. Praegu kulub meil kogu kuu sissetulek viimseni ära. Ainuüksi laste huviringidele kulub rohkem, kui on puudega vanema toetus,” ütles raske puudega Falkenberg, kelle abikaasa on samuti puudega. Kuna Falkenberg pääseb tööle vaid autoga, on ta väga tundlik kerkinud bensiinihinna suhtes. “Vererõhutablettidest ma ei räägigi, kuid ma pean kaks korda nädalas võtma kindlat rohtu, mis on samuti kallinenud, nagu ka isiklikud abivahendid,” märkis Falkenberg. Paljud liikumispuudega inimesed on sunnitud kulutama arvestatavaid summasid kas või näiteks hügieenisidemetele.

Puuetega inimeste koja kompromissi järgi peaks uuel aastal sügava puudega inimese 640-kroonine toetus kerkima 880 kroonini ja raske puudega inimese toetus 420 kroonilt 578 kroonini. Lisaks hakkaks riik keskmise puudega inimesele maksma 200 krooni asemel 275 krooni kuus. Riigieelarve mastaapide juures on 61 miljonit krooni kaduvväike summa.