"Sündmus ise on suht loogiline, et kui oli pesa juures palju liikumist, siis hakkasid nad seda kaitsma. Sest ega herilasel inimesega muud suhet ei ole, inimest ta ei söö ja nalja pärast nõelama ei tule," rääkis Eesti maaülikooli entomoloog Urmas Tartes Delfile.

"Esiteks, meil on soe sügis käes ja teiseks on selle suve tehnoloogia kahe nädala jagu umbes nihkes, et kevad on ühtlaselt hästi jahe ja paljud asjad tulevad nö viitega. See, et siin üks herilasepesa on täies elujõus, on täiesti normaalne," selgitas Tartes seda, miks herilasi üldse sellisel aastaajal veel näha on.

Teadlase sõnul oli tõenäliselt tegu maaherilastega, sest nende seas on ka kirjelduste järgi veidi agressiivsemaid liike.

"Sügiseti neid rohkem pesas ja torkab rohkem silma ja kui neid häirida, on ka tegevus arvukam, kui näiteks jaanipäeva ajal," lisas Tartes.

Täna hommikul toimus Nõmmel Glehni pargis Nõmme gümnaasiumi tervisepäev, mille käigus pidasid algklasside lapsed võistlusmänge. Üritus tuli katkestada, kuna agressiivsed herilased ründasid lapsi. Nõelata sai umbes kümme last, neist kaks väga tõsiselt.

Lapsed viibisid koos õpetajatega Glehni pargi kujude läheduses, kui maapinnas olevast pesast välja lennanud herilased hakkasid lapsi ründama. Nõelata said umbes kümme last, nendest kaks väga tõsiselt.

Üks laps sai nõelata nõnda tugevalt, et ta ei olnud võimeline ise liikuma ning ta transporditi minema täiskasvanu süles.