Läänemere regioonis pingestunud julgeolekuolukorra kohta ütles Putin, et Venemaa ei põhjustanud pingete kasvu. Venemaa ei toetanud riigipööret Ukrainas ega seadnud ohtu Krimmi inimeste elusid. Krimmi ühinemimine Venemaaga toimus veretult, ühegi lasuta, vastavalt rahvusvahelisele õigusele ja poolsaare elanike tahtele, kinnitas Putin.

"Pean provokatiivseks Ukraina riigipöörde toetamist, samuti pinge õhutamist mujal maailmas, sealhulgas Läänemere piirkonnas," ütles Putin. Ta kritiseeris, et Venemaa territooriumil toimuvat vägede liigutamist tajutakse ohtlikuna, aga midagi halba ei nähta selles, kui NATO toob oma vägesid Balti riikidesse.

Ta kritiseeris samuti NATO raketikaitsekilbi rajamist, mis toimub tema sõnul väljamõeldud Iraani ohu tõttu. Raketikilpi pole peatatud hoolimata sellest, et Iraaniga on sõlmitud tuumakokkulepe. Nüüd tahetakse raketikilpi laiendada Poola territooriumile, see on aga juba Läänemere piirkond. "Me peame sellele vastama," teatas Putin.

Putin ütles, et ei mõista, miks tunnevad soomlased, et Venemaa on neile ohtlik ja mõtlevad seetõttu NATOga liitumise peale. Tema sõnul võttis Venemaa vastu otsuse väed Soome piirilt ära viia seetõttu, et Soome on neutraalne riik.

Kui Soome astub NATOsse, siis pole Soome väed enam täielikult suveräänsed, vaid on osad NATO sõjalisest infrastruktuurist, mis on Venemaa piiril. Putin küsis, kas ka sel juhul viib Venemaa oma väed Soome piiri äärest eemale?

Ta kinnitas aga, et suhtub soomlaste valikusse lugupidamisega ja on soomlaste otsustada, kuidas nad oma julgeolekut tagavad. "Hindame soome neutraalset staatust," ütles Putin. Ta ütles, et NATO näeks hea meelega, et NATO sõdiks Venemaaga viimase Soome sõdurini. "On teil seda vaja? Meile mitte. Me ei taha seda," ütles Putin.

Mis puudutab Venemaa sõjalennukite lende Läänemere kohal sisselülitamata transponderitega, siis süüdistas Putin NATOt selles, et NATO lennukid teevad sama ja NATO lennukite taolisi lende on kaks korda rohkem kui venelaste omasid.

Mis puudutab Euroopa Liidu majandussanktsioone Venemaa vastu, siis Soome toetas neid Putini hinnangul seetõttu, et Soome on Euroopa Liidu distsiplineeritud liige. Niinistö parandas Putinit ja ütles, et Soome toetab sanktsioone, kuna osales nende väljatöötamisel.

Putin tegi sanktsioonide tõttu kannatavatele ettevõtjatele ettepaneku tuua oma tootmine Venemaale üle. Niinistö aga lisas, et kaubavahetus Venemaaga on langenud, sest maailmamajanduses on toimunud muutused, nafta hind ja rubla kurss on langenud ja see on vähendanud venelaste ostujõudu.