Kaljurand andis Vladimir Putinile edasi president Arnold Rüütli tervitused ja kordas Eesti presidendi poolt eelmisel aastal esitatud kutset külastada Eestit. Putin meenutas kohtumist president Rüütliga, teatas välisministeerium.

Rääkides Eesti-Vene suhetest, ütles Putin, et Venemaa on valmis aktiivseks dialoogiks ja heanaaberlikeks suheteks Eesti Vabariigiga. Eesti-Vene suhted peavad põhinema territoriaalse terviklikkuse austamisel, põhivabaduste ja inimõiguste järgimisel ning arvestades teineteise seaduslikke huvisid. Venemaa on veendunud, et mineviku sündmused ei saa olla ettekäändeks vastastikustele pretensioonidele.

Eesti suursaadiku sõnul peaksid Eesti-Vene suhted olema heanaaberlikud, vastastikku kasulikud ja teineteisest lugupidavad ning selleks on olulised head poliitilised kontaktid.

Tseremoonial Kremli Aleksandri saalis andsid vastavalt Moskvasse saabumise järjekorras oma volikirja Venemaa presidendile üle Panama, Rumeenia, Venezuela, Kreeka, Moldova, Tsehhi, Eesti, Kongo ja Zimbabwe suursaadikud.

Marina Kaljurand on sündinud 1962. aastal Tallinnas. Ta lõpetas 1986. aastal Tartu Ülikooli õigusteaduskonna cum laude, 1992. aastal Eesti Diplomaatide Kooli ning 1995. aastal Ameerika Ühendriikides Tufts Ülikooli rahvusvahelise õiguse ja diplomaatia magistrina. Alates 1991. aastast töötab Marina Kaljurand välisministeeriumis, aastatel 1996-1999 oli ta Helsingi saatkonna nõunik ning 2002-2005 asekantsler juriidilistes ja konsulaarküsimustes. Alates 2004 on ta suursaadik Iisraeli Riigis. Ta on abielus ja tal on kaks last.