Politseile teatati kell 19.36, et 17-aastane Evert pussitas Tohvri hooldekodu 41-aastast naistöötajat, tekitades talle raskeid kehavigastusi.

Poiss põgenes ning ta leiti järgmisel päeval kella 11.15 paiku pooduna Emmaste vallast Sõru küla lähedalt metsatukast.

Hiiu politsei ülemkomissar Karla Kilk ütles BNS-ile, et pussitaja oli hooldekodu ühe teise töötaja, õde-perenaise poeg. Noormees sisenes kolmapäeva õhtul, kindad käes, hooldekodu asejuhataja kabinetti, keeras ukse seestpoolt lukku ja lõi noa viis korda naise kehasse.

Juhtunut kuulis pealt üks hooldekodu õdedest, kes lõi asejuhataja kabineti ukse maha ja nägi, kuidas poiss viimast korda oma ohvrit virutas. Seejärel pussitaja põgenes.

Kilgi sõnul on politseil esialgu juhtunu kohta andmeid vähe, kuna Mustamäe haigla intensiivraviosakonnas viibivat naist pole õnnestunud üle kuulata. “Ohvri seisund on meie andmetel küll stabiilne, kuid naisel on tõsine kaelahaav ja tal ei funktsioneeri üks kops,” ütles Kilk.

Asitõendina on politsei kätte saanud poisi verised kindad ja jope, kuid nuga pole seni õnnestunud leida.

Kilgi sõnul käis Evert hooldekodus üsna tihti. Kuna ta oli tõsine arvutihuviline, siis lasti tal pärast kooli seal arvutit kasutada.

“Töötajate ütluste kohaselt pidi Evert olema hea peaga poiss ja kooliga tal probleeme ei olnud,” märkis Kilk ja lisas, et poisi vanemad on lahus ning teda kasvatas ema.

Hiiu politsei alustas juhtunu uurimiseks kriminaalmenetluse üliraske kehavigastuse tekitamise paragrahvi tunnustel.