Loomaarst Lea Hioväina sõnul ummistab kondimassi söömine looma soolestiku, see omakorda põhjustab koerale kohutavat valu, kirjutab Meie Maa.

Veterinaari praktikas ei ole harvad juhud, kus kutsa elu kalli soolestikuoperatsiooniga päästa ei õnnestu ning loom kondimassi söömise tagajärjel hinge heidab.

Mittetulundusühingu koerteklubi Aktiiv aseesimees Kaidi Kask nentis, et tema ei julge purustatud konte koerale anda põhjusel, et sellega kaasnevad riskid. Kase hinnangul koerale loomulikult kont maitseb, sest ta on kiskja, aga samas ei saa loom kondist eluks vajalikke toitaineid, pigem on see närimisrõõm ja -vajaduse rahuldamine.

Eesti Loomakaitse Seltsi juhatuse liige Heiki Valner märkis samas, et tema purustatud koerakondi kasutamises probleemi ja otsest ohtu ei näe ning inimesi, kes koerale loomseid jääke annavad, ta hukka ei mõista.

Valneri teada veterinaarid tõepoolest soovitavad anda koertele ainult kuivtoitu ja ehkki graanulid on toitainetelt mitmekesiseks muudetud, võivad sellel soovitusel olla tema hinnangul ka teatavad ärihuvid.

Saaremaal toodab purustatud koerakonte Saaremaa lihatööstus, kust juhatuse liige Kristjan Leedo andis teada, et purustatud kondimassi on lubatud toota ja kui sellele on nõudlus, siis seda ka müüakse.