Riigikogu liige Jaak Madison, kes oli üks Kaalepi väljaviskamist nõudnud avaldusele allakirjutanuid, ütles, et on Kaalepiga rääkinud, Kaalep on mõistnud oma käitumise sobimatust ja seetõttu võeti avaldus tagasi.

Ta lootis, et Kaalep teeb juhtunust oma järeldused ja õpib sellest. Ta uskus, et Kaalep suudab muutuda.

Madison ja teised allakirjutanud süüdistasid juunikuises avalduses Kaalepit selles, et ta rikub purjus peaga Tartu lõbustusasutustes lällates EKRE ja noortekogu Sinise Äratuse mainet. Samuti heideti talle ette, et tema juhtimisel on noortekogu üritused läinud nii äärmuslikuks, et paljud noored on hakanud sealt eemale hoidma.

Madison kinnitas, et ERKE mõistab sellise käitumise hukka. Ta lisas, et temal endal enam mingit kana Kaalepiga kitkuda ei ole.

Kuna avaldus Kaalepi väljaviskamiseks võeti tagasi, siis EKRE juhatus seda ei aruta.

Kaalepi kommentaari ei õnnestunud täna saada.

Kaalepi väljaviskamise üheks ajendiks oli Peeter Espaki kirjeldus Kaalepi käitumisest.

Peeter Espaki poolne kommentaar:
Näiteks meenub Kaalepi jutt ühes Tartu kohvikus, kus ta tuli mind hurjutama ja mainis, et kuna me ei toeta Islamiriiki, kes olevat nn. vabadusvõitlejad, olevat ma USA sabarakk. Sain päris vihaseks ikka, aga temaga väitlemine ei ole võimalik, sest ta lihtsalt räuskab mingisuguseid omi seisukohti ilma midagi põhjendamata.
Hitlerit kui maailma suurimat väejuhti propageeris Kaalep suurele seltskonnale ameeriklastest. Minu meelest rääkis ta seal ka midagi erakonnast. Üritasin selgitada, et ilmselgelt ei saa suurima väejuhi tiitlit anda mehele, kes kaotas sõja täielikult nii et isegi pealinn hävis. Kaalep sellega muidugi ei nõustunud ja jätkas oma ülikummalist juttu. Tegin hiljem ameeriklastele selgeks, et igal pool on rumalaid ja purjus inimesi ja et ärgu kõiki eestlasi pisut vaimust vaesteks või joodikuteks pidagu.”