Pärnu politsei korrapidaja sai kell 17.48 piirivalvelt teate, et Ikla piiripunkti lähedal ületas metsavahelise tee kaudu Läti-Eesti piiri hall Opel Ascona, teatas ETAle Pärnu politsei pressiesindaja Kaja Kukk. Häädemeeste ja Kilingi-Nõmme politseipatrullid pidasid auto kinni Pärnu linna ja Tahkuranna valla piiril. Opelis viibisid Tartumaalt pärit Kuldar (24), Läänemaa elanik Guido (30) ja Harjumaalt pärit Anneli (35).

Kõik autos olnud on varemgi seadusega pahuksis olnud. Kuldarit süüdistab politsei avalikus varguses ja väljapressimises. Guido on kohtulikult karistatud varguste, väljapressimise, kuritahtliku huligaansuse ja teist korda aasta jooksul purjuspäi auto juhtimise eest. Anneli sai karistada salajase varguse ja purjuspäi auto juhtimise eest.

Politsei toimetas piirikkujad ja nende auto Iklasse, kus nad anti üle piirivalvele. Pärnu piirivalvepiirkonna infojaoskonna ülem Peeter Tammetalu ütles ETAle, et purjus seltskond lasti vabaks, kuid autot neile tagasi ei antud, sest ühelgi ei olnud juhiluba. Tammetalu sõnul üritasid kaks meest ja naine Opeliga 1. detsembri öösel Valga piiripunkti kaudu Eestisse tulla, kuid sealt neid piirivalve läbi ei lasknud.

Piirivalve kavatseb kolmele piiririkkujale esitada süüdistuse Eesti riigipiiri ebaseaduslikus ületamises. Kohus võib selle eest süüdimõistmisel karistada rahatrahvi või kuni üheaastase vangistusega. Tammetalu sõnul võttis Läti politsei seltskonnalt auto ära, kuid neil õnnestus pärast trahvide tasumist masin parklast välja lunastada. Piirivalve andmetel oli piiririkkujatel veel üks kaaslane, kuid tema jäi Lätisse.