“Ta üritas rääkida ja mind kaasa meelitada. Lõpuks sai ta aru, et ma temaga kaasa ei lähe ja kavatsen koju minna. Siis hakkas ta mind igatpidi nimetama. Kui ma taksoukse lahti sain, juhtus midagi väga ootamatut: Padar lõi mind põlvega vastu jalga. Siis lubas ta veel põlvega näkku lüüa, kõndis eemale ja karjus valjusti igasugu asju,” kirjeldas purjus judoka rünnaku ohvriks langenud Kaire juuni keskel SL Õhtulehele.

Esmaspäevak otsustas judoliit sportlast karistada. “Võtsime temalt ära igakuise stipendiumi, mis viimati oli 3000 krooni. Võistluskeeldu sel korral (talle) ei andnud. Aga me arvame, et stipendiumiks antud raha ei ole vaja viia Tallinna ööklubidesse. See on mõeldud muuks otstarbeks,” teatab liidu peasekretär Aavo Põhjala.

Tema sõnul polnud Padaril enda kaitseks midagi öelda. “Üks asi on viga tunnistada, teine aga taastada oma hea maine, mida on palju raskem teha,” nendib Põhjala.

Padari telefonil vastanud sportlase advokaat ei teadnud eile õhtul karistusest veel midagi. Otsusest kuuldes ütleb ta mõtlikult: “Ongi nii, jah? Selge.” Advokaat lubab hiljem tagasi helistada, kuid oodatud kõnet ei tule.