Remonditud ja korrastatud Lennuk väljus Roomassaare sadamast Saaremaalt eesmärgiga randuda kuu pärast Hispaanias Malaga lähistel. Üle 2100 meremiili pikkuse reisi jooksul tuleb ületada Põhjameri ja Kiili kanal, edasi suundub laev piki Prantsusmaa ja Portugali rannikut, möödudes Gibraltarist ja jõudes Costa del Sol'i, kirjeldas ETAle reisi laevaseltsi Lennuk juht Tõnis Arro.

Arro sõnul ei tehta reisi jooksul pikemaid peatusi, sest soov on Hispaaniasse jõuda nii kiiresti kui võimalik. "Eestis on kohe algamas purjetamishooaeg ja kuna sellesse Lennuki meeskonda kuuluvad mitmed võistluspurjetajad, on oluline, et nad kiiresti kodumaale tagasi jõuaks," lisas Arro. Purjeka kapteniks on seekord üks tugevamaid Eesti võistluspurjetajaid Eero Pank, kellega on kaasas veel kolm meeskonnaliiget ja paar huvilist.

Suve esimeseks pooleks jääb Lennuk Lõuna-Hispaaniasse, kust saab teha lühemaid reise mitmete lähedal asuvate saarte, nagu Ibiza ümbruses. Suve lõpupoole purjetatakse arvatavasti aga Türki, kuhu Eesti turismibürood teevad sel ajal mitmeid tšarterreise.

"Püüame ühendada mitu asja ning teha eestlastele purjekale tuleku ja puhkuse korraldamise võimalikult mugavaks," ütles Arro. Tema sõnul on juba praegu inimesed ühendust võtnud ja huviliste puuduse üle ei saa kurta, sest nii mõnigi nädal on suveks broneeritud.

Lennuk sõidutab Vahemerel huvilisi kuni oktoobrini ning purjetab siis talvekuudeks Kanaari saarte ligidusse, et seal lõbusõite korraldada ning järgmisel suvel taas Hispaania rannikule suunduda.

Projektijuht ja müügi eest vastutaja on Mart Loik, kes on varem töötanud nii Saaremaa Laevakompaniis kui ka pikka aega Eesti Merelaevanduses.

Talviste ümberehitustööde käigus avardati laeva salongi, võeti ära paar vaheseina, millega saadi juurde paar lisamagamiskohta. Lennuk on mõeldud kaheksa inimese reisiks, sest just nii palju on kohti päästeparves ja ka magamisasemeid. Lühikesteks reisideks saab jahile ka rohkem inimesi võtta, sest ruumi ikka jätkub, lisas Arro.