Milana elukaaslane Irinei Kalatšov kirjutab oma blogis, et tänu mälu treenimisele suudab Milana juba mõningaid fakte meeles pidada. "Näiteks viimastel päevadel ta ei küsi enam, mis linnas me oleme, vaid tal on meeles, et oleme Kölnis."

"Aga siiski ei suuda ta paljusid asju meeles pidada ning iga kord, kui ma teda vaatama lähen, räägib ta mulle oma versiooni sündmustest," kurvastab mees. Milana versioon muutub aeglaselt, ent üldiselt jääb tema lugu ikka samaks. "Ta räägib, et sattus täna haiglasse, saatis mulle küll SMS-i, ja mind oodates jäi magama, kõik muutus tuimaks ja seepärast ei saa ta liigutada."

Kuid midagi suudab ta siiski meelde jätta, kuigi suurte raskustega. Näiteks mäletab Milana ingliskeelseid haiglaleksikasse kuuluvaid sõnu. Ka on tal meeles, et seriaalis "Jeeves ja Wooster" (mida me vaatasime poolteist nädalat tagasi), mängib Woosterit Hugh Laurie.

Kui Milana eksib ja talle seda öelda, siis ta parandab ennast ja ütleb õigesti. Kõik see annab lootust, et me treenime Milana mälu tasapisi paremaks, kirjutab abikaasa.

Sel reedel tulevad Milanat Eestist vaatama tema ema ja isa, kusjuures isaga kohtub ta pärast mullu juhtunud õnnetust esimest korda.

Milana abikaasa kirjutab, et ehkki Milana vanemad on saanud tütrega juhtunud õnnetuse tõttu 1,5 miljonit rubla hüvitist, on nende ravivõlg siiski tohutu. Halb uudis on ka see, et operatsiooni ja märtsi-aprilli haiglaravi eest peab Kölnis asuvale Reha Nova kliinikule maksma 23 000 eurot, mitte 21 500, nagu algselt teati.

Milana sai rängalt vigastada 2010. aasta 5. veebruaril Peterburis, kus teda tabas katusepuhastamise käigus alla kukkunud jääkamakas.