"Kui ma viimane kord olin siin möödunud aasta 30. novembril, ta ainult üritas naeratada, ja kui teda paluti, näitas keelt. Kui sõitsin tema juurde jaanuaris, ütles ta mulle: "Tere!" Arusaadav, et see oli öeldud vaikselt, sosinal," jagas Vadim Kaštanov oma rõõmu.

Ta tunnistab, et siiski kõigest, mida Milana räägib, ei ole võimalik aru saada. "Aga me näeme, et ta reageerib küsimustele õigesti. Vastab jah ja ei. Vastab seda, mida vaja," kirjeldas Vadim.

Patsiendi paranemist panevad imeks ka kliiniku arstid, kus Milana on ravil olnud viis kuud. "Ma kuulen neilt ainult: "Miracle!" ["Ime!"- toim.] Aga venekeelne personal räägib, et kogu seal töötatud aja jooksul ei ole veel nähtud, et pärast sellist rasket traumat oleks inimese seisund niivõrd paranenud," märkis Vadim.

12. jaanuaril mõistis Peterburi Petrogradi rajooni kohus Kaštanovi hagi järgi majavalitsuselt kannatanu isale välja 1,5 miljonit rubla ehk ligi 38 000 euro suuruse summa. "Üks asi on saada kohtuotsus, hoopis teine asi aga nõuda meile mõistetud raha välja. Venemaal ei ole see nii lihtne," tõdes Milana isa.

Ka Venemaa massiteabevahendid on tänavatel valitsevale olukorrale hakanud rohkem tähelepanu pöörama. Eile tegi Milanast uudisloo riiklik telekanal ORT ja täna helistati Vadimile programmist "Pust govorjat" ["Las räägivad" - toim.]

Kaader ORT videost, kus on Milana ja tema elukaaslane Irinei Kalatšev.