Valitsuserakonnad otsustasid MTÜ-d Holstre Külaselts toetada 4000 euroga Paistu kihelkonna vabadussamba juurde Vabadussõjas langenud inimeste nimeplaatide paigutamiseks.

MTÜ Holstre Külaselts aga teatas, et ei ole pöördunud ühegi Riigikogu saadiku poole Paistu vabadussamba nimeplaadi paigutamise teemal. Holstre külaseltsi juhatus ja liikmed said toetuse eraldamisest teada ajakirjanduse kaudu, kui 2. detsembri ajalehes Sakala ilmus artikkel "Anonüümne koalitsioon toetab heldelt mulke".

Artikli lõpus olevast loetelust selgus, et regionaalse investeeringuna laekub "MTÜ-le Holstre Külaselts toetus Paistu kihelkonna vabadussamba juurde vabadussõjas langenud inimeste nimeplaatide paigutamiseks 4000 eurot".

Tegemist on MTÜ väitel eksitusega, sest Holstre külaseltsi liikmed ei ole pidanud läbirääkimisi ühegi riigikogu saadikuga Paistu külas (Viljandimaa, Viljandi vald) asuva vabadussamba nimeplaatide paigutamise teemal.

MTÜ palus riigikogu rahanduskomisjonil teha otsus, et regionaalset investeeringut neile ei eraldata, ent nende palvet arvesse ei võetud ja toetus sai vajaliku kinnituse.

Riigikogu rahanduskomisjoni esimees Aivar Kokk märkis Delfile, et kõnealuse seltsi soovi nad rahuldada ei saa.

"Rahanduskomisjon ise seda muudatust teha ei saa," sõnas Kokk. "Kui aga MTÜ lepingut ei sõlmi ja raha ei soovi, jääb see lihtsalt kasutamata, ehk siis kandub ülejäägina järgmise aasta eelarvesse."

Nüüd on MTÜ-l käes aeg otsustada, kas raha võetakse vastu ja suunatakse mujale (toetades näiteks teisi ühinguid) või keeldutakse toetusest täielikult.