Pihkva oblasti asekuberneri Dmitri Šahhovi sõnul võtab pihkvalaste delegatsioon osa võidupühale pühendatud pidulikest koosolekutest ja miitingutest, vahendab portaal Pskovskaja Lenta Novostei.

Delegatsioon asetab visiidi käigus oma elu suurele võidule andnud Nõukogude sõdurite haudadele ja mälestusmärkidele lilli ning pärgi, lisas Šahhov.

„Patriootiline töö, mis on suunatud Nõukogude rahva kangelasteo ülistamisele, on tänapäeval tõepoolest tähtis nii sirguvale põlvkonnale kui ka kõigile kodanikele,” märkis asekuberner.

Šahhovi sõnul sündis sõjahaudade külastamise traditsioon 2004. aastal. Tänavu kavatsevad sõjahaudu külastada mitu delegatsiooni — kaks suunduvad Tallinnasse ja Tartusse. Kolm delegatsiooni sõidavad Lätti — Daugavpilsi, Gulbenesse ja Rēzeknesse. Ostrovski rajooni delegatsioon külastab Ludza linna.

Paljudesse külastatavatesse sõjahaudadesse on maetud Pihkva oblasti elanikud. Šahhovi sõnul teeb oblasti administratsioon kõik endast sõltuva, et oblasti elanikel oleks võimalus saada lihtsustatud korras tasuta viisasid oma sugulaste haudade külastamiseks.