„29. jaanuaril kell 16.16 algav koera-aasta tuleb rahutu,” ennustab Mang Maalehes. „Uus aasta on tuleelementi kuuluva punase koera valitseda. See on tõeliselt punane aasta — märgib alarmolukorda, kus viivitamine saab tulla ainult kahjuks.”

Kõige keerulisemad ja ehmatavamad sündmused ootavad inimesi suvel. Tuleb valmis olla looduskatastroofideks, tööstusavariideks, terroriaktideks.

„Või on maailmas alanud laiaulatuslikum sõda…” Nimelt hammustab 2006. aasta koer oma territooriumil, talle on omane kaitsepositsioon: kutsumata külalisi ta ei salli.

Eesti valitsuse rasked ajad algavad juba kevade algul. „On suur tõenäosus, et moodustub uus koalitsioon.” Muuseas toiduainete kallinemine kutsub suve lõpus esile suuri sotsiaalseid rahutusi, mille tõttu peab tagasi astuma nii mõnigi minister.

Presidendivalimistega seoses avaldab Mang, et tema teada on päris palju uusi nimesid, kes võiksid olla presidendikandidaadid: Jüri Engelbrecht, Endel Tulving, Mart Saarma, Peep Sürje, Peeter Tulviste, tuntud poliitikutest Arnold Rüütel, Edgar Savisaar ja Toomas Hendrik Ilves.

Kuid meeste sünniseisud näitavad presidendiametit vaid kahele neist: Arnold Rüütlile ja Edgar Savisaarele. „Neid ühendab üks omadus — ebatavalisus.” Nimelt peab suur mees alati natuke hull olema. Mangi sõnul on Savisaare auras Pätsi aja hõngu.

Eesootava aasta rahutuses pole midagi imestada: eelmine kord nähti sellist koera aastal 1946. Aastal, kui jätkus täies hoos Nürnbergi protsess; Churchill pidas Ameerikas kõne, kus teatas, et Stalin on langetanud Lääne ja Nõukogude Liidu vahele raudse eesriide.