"Kuna meie suvi on nii lühike, esitavad paarid, kes soovivad oma abielu registreerida mõnel kindlal kuupäeval, tavaliselt avalduse kolm kuud enne oma plaanitud pulmapäeva," selgitas perekonnaseisuameti juhataja Karin Kask Delfile.

Kase sõnul on eelistatumad päevad abielu sõlmimiseks eelkõige reede ja laupäev. "Nendel päevadel toimub Tallinna perekonnaseisuametis abielu registreerimine kahes saalis," ütles Kask.

Perekonnaseisutoimingute seadusest tulenevalt määratakse abiellumise kuupäev kokkuleppel abiellujatega. Abielu ei sõlmita varem kui ühe kuu ja hiljem kui kolme kuu möödumisel päevast, millal abiellujad esitasid perekonnaseisuasutusele abiellumisavalduse.

Aastas umbes 2500 abielu

Kask tõdes, et abiellujate arv on olnud viimastel aastatel stabiilne. 2011. aastal registreeriti Tallinna perekonnaseisuametis 2409 abielu, 2012. aastal 2439 abielu, 2013. aastal 2329 abielu, neist 157 väljaspool Tallinna perekonnaseisuamet ruume.

Mullu toimus perekonnaseisuametis ka viis kuldpulma, üks briljantpulm ning üks rubiinpulm.

Vanim peigmees oli 87 ja vanim pruut 75 aastat vana. Alaealisena abiellus üks 17-aastane neiu.

Kask märkis, et mullu registreeris oma abielu Tallinna perekonnaseisuametis ka 271 välisriigi kodanikku, kelle elukoht ei olnud Eestis.

Venemaa kodanikke oli 108, Ukrainast 53, Soomest 15, Valgevenest 14, Lätist samuti 14, Suurbritanniast üheksa, USAst ja Leedust võrdselt viis.

Saksamaa, Itaalia, Hollandi ja Prantsusmaa kodanikke oli võrdselt neli, Gruusiast ja Armeeniast kolm. Rootsi, Türgi, Filipiinid, Albaania, Moldova ja Aserbaidžaani kodanikke oli võrdselt kaks.

Mullu sõlmis Eestis oma abielu ka Mehhiko, Argentina, Kanada, Keenia, Ecuadori, Egiptuse, Pakistani, Indoneesia, Hiina, Iraani, Iisraeli, Kreeka, Poola, Taani ja Kasahstani kodanik.