Saaremaa puidufirmad küttepuude hindasid tõstnud ei ole, kuid täiesti kuiva küttepuud pole neil samuti kuigi palju pakkuda, kirjutab Saarte Hääl.

“Me täiesti kuiva varjualust puud ei hoia, meil on selline kuivemapoolne puu,” sõnas Javicari küttepuudealane projektijuht Toomas Lääts. Küttepuude tellimused on Javicaril projektijuhi sõnul aga sellegipoolest üsna suured.

Reta Puit OÜ direktor Andres Kirst märkis, et neil on praeguse seisuga täiesti kuivadest küttepuudest vaid 27 sentimeetri pikkuseid tamme- ja saarehalge. “Seda on kokku 40 konteinerit ja rohkem polegi, sest täitsa kuiv puu osteti kõik suve jooksul ära,” tõdes Kirst.

Ülejäänud küttehalgude tellimuste järjekord ulatuvat Reta Puidus aga novembri lõpuni. “Eelmine talv oli nii paha, ei pääsenud ligi puudele,” tõi Kirst põhjuseks, miks täiesti kuiva küttepuud nüüd nappima kipub.

Tema soovituse kohaselt peaksid inimesed oma järgmise aasta küttepuud varuma just sügisel või talvel, sest kui see tegevus jätta suveks, siis ei pruugigi enam midagi jätkuda.