Tallinna kultuuriväärtuste ameti juhataja asetäitja Külli Holstingi sõnul on rahapuudus tekkinud seetõttu, et valitsus ei ole kirikutorni ehitust seni üldse toetanud, kuigi lubas pärast põlengut eraldada pool torni taastamiseks vajaminevast rahast.

Holstingi sõnul esitas riiklik muinsuskaitseamet kultuuriministeeriumile dokumendid taotlusega kahe miljoni krooni saamiseks kirikutorni taastamiseks juba novembris.

Seni on kirikutorni ehitusele kulunud Tallinna linnavalitsuse eelmisel ja sel aastal eraldatud 2,5 miljonit krooni.

Selle eest on valmistatud tornitipus olev kuldmuna ning uus tuulelipp, mis lähiajal lähevad kuldamisele. Samuti on valmis ja kohal Hollandist tellitud tornikell ning valmimas on tornikiivri tipp.

Torni taastamise riigihankekonkursi võitnud OÜ Tarrest Ehitus oleks valmis alustama tules hävinud tornikiivri alumise osa puitkonstruktsiooni ehitamist, kuid selleks puudub raha.

Rahapuudusel tööde edasilükkamine võib tööde maksumust oluliselt suurendada, teatas Holsting.

Pühavaimu kiriku korralisteks restaureerimistöödeks ehk kiriku lõunafassaadi restaureerimiseks, katusealuse soojustamiseks ja tulekahjus kannatada saanud pikihoone koorialuse põranda remondiks on projekti Tallinna kirikurenessanss raames sel aastal linnaeelarves ettenähtud poolteist miljonit krooni.

Pühavaimu kogudus on tornikiivri taastamistööde ja uue kella ostmise heaks avanud Nordea Pangas arved nr 17403179 (EEK) ja nr 17403182 (EUR), millele saab teha annetusi.

Annetusarvete ning vana kirikutorni plekist valmistatud ehete müügi kaudu on koguduse arendusprojektijuhi Margit Heina sõnul kogunenud ligi 200.000 krooni.