Möödunud reedel ilmus Otepää Teatajas vallavalitsuse artikkel “Otepää valla haridusasutusi ootab ees ümberkorraldamine”, kus kirjas, et 23. novembril plaanitakse esitada volikogule eelnõu, mille kohaselt Valgamaa Pühajärve põhikool liidetakse Otepää gümnaasiumiga. Kooli lapsevanematele, hoolekogule ja õpetajatele sadas valla otsus kaela külma dušina, kirjutab Õhtuleht.

Õppeasutuse hoolekogu liige Margit Prede leiab, et on absurdne, kui inimesi nõnda lähedalt puudutavast asjast loetakse lehest: “Kui kaob ära kool, siis sellega seatakse väga raskesse olukorda ka lasteaed, millel on kooliga ühine küttesüsteem ja mis ka kooli ruume kasutab. On masendav, et vald võitleb oma inimeste vastu. Kui Pühajärve kool suletakse, ei lepi paljud lapsevanemad meile peale surutud lahendusega, ehk siis Otepää gümnaasiumiga. Kamba peale saame bussi käima küll, mis lapsed kas või Tartu koolidesse sõidutab.”

Otepää vallavanem Andres Visnapuu ütleb, et puude taga peab nägema metsa: “Pikas perspektiivis ei ole vald võimeline pidama kahte põhikooli.”