Erakorralise meditsiini osakonna juhataja Kristiina Põllu sõnul möödus 23. juuni EMOs suhteliselt rahulikult – pöördujaid oli 202 ning neist vajas edasist haiglaravi 36 inimest.

Haigla kodulehekülje andmetel oli oluliselt rohkem abivajajaid 24. juunil, mil erinevate terviseprobleemidega pöördujaid oli 264, neist 60 toodi kiirabiga, ning edasist haiglaravi vajas 48 inimest.

Põllu sõnul oli peamiseks EMOsse pöördumise põhjuseks erinevad traumad ning kergemad tervisehädad.

"Nii nagu varasematel aastatel, suurenes ka käesoleval aastal 24. juunil traumadega pöördujate hulk, ulatudes 78 abivajajani ning ka EMO visiitide üldarv kasvas," rääkis Erakorralise meditsiini osakonna juhataja.

Tema sõnul oli ka kergemate tervisehädadega pöördumisi. Rohkelt abivajajaid on olnud ka kolmapäeva, 25. juuni hommikupoolikul.

Möödunud nädala esmaspäevast kuni 23. juuni hommikuni pöördus Põhja-Eesti Regionaalhaigla (PERH) erakorralise meditsiini osakonda (EMO) kokku 1546 patsienti, kellest 236 ehk 15,26 protsenti vajasid edasist haiglaravi.

Kiirabiga haiglasse toodute arv oli 343 ehk viiendik kõigist pöördumistest. Intensiivravisaalis vajas abi 27 patsienti.

Haigla viimaste aastate kogemus ja statistika näitavad, et jaanipäevale järgnevatel päevadel suureneb erakorralise meditsiini osakonda pöördujate arv.

Põllu sõnul on viie viimase aasta jooksul kõige rohkem pöördujaid olnud just pühade järgsetel päevadel 25. ja 26. juunil.

"Inimesed naasevad siis linna ning, kui vahepeal on midagi juhtunud, siis pöördutaksegi arsti poole," tõdes ta.

Kõige enam pöördutakse erakorralise meditsiini osakonda abi saamiseks traumadega nagu põletused, põrutused, venitused, luumurrud ning ka erinevate valudega nagu kõrva-, kõhu-, pea-, liiges- või seljavalu.

Samuti on palju pöördumisi erinevate putukahammustuste ning nahalöövete tõttu.