Tallinna Tuletõrje- ja Päästeameti vanemspetsialisti Kirill Teiteri sõnul teatas öösel kell 3.28 kümmekond linnakodanikku, et Mere puiesteel midagi põleb, kirjutab Eesti Päevaleht Online.

Viis minutit hiljem olid tuletõrjujad sündmuskohal ning avastasid, et tuli möllab Mere puiesteel asuvas Scotland Yardi pubi varuukse taga.

Scotland Yardi kustutasid Kesklinna komando pritsimehed poolteist tundi.

“Seal sees oli ikka põrgu. Kuuma tõttu on plastikust laekate ära sulanud, mööbel on hävinud, isegi kaugemad nurgad on kärsanud. Kõik akna- ja ukseklaasid on kuumusest pragunenud ning väikseima puudutuse korral varisevad kokku,” rääkis Teiter.

Vaid paar kuud tagasi avatud baaris oli väga luksuslik sisustus, seintes raamaturiiulid, keskel hiiglaslik akvaarium, milles olevad kalad pääsesid imekombel tulepõrgust eluga.

Pubi omanikud on eestlased.

Teiteri hinnangul oli tulekolle pubi Peetri Pizza kõrval asuva tagavaraukse juures. Seetõttu kahtlustatakse süütamist. Tulekahju tekkimise hetkel oli baar signalisatsiooni all.

Kõiki, kes ööl vastu neljapäeva Scotland Yardi pubi juures midagi kahtlast nägid, palutakse helistada politseisse numbril 110.