Kaarel (tegu on varjunimega - toim) on varastes 30ndates mees, kes elab Lõuna-Eestis. Septembri keskel kuulsid tema tuttavad jahmatusega, et ta sai firmas G4S tööd turvamehena. Lähedaste sõnul võib Kaarel olla ettearvamatu ning tal võib tekkida kontrollimatu äkkviha, vahendab ERR Uudised.

"Või tekib selles ametis, kui ta ei ole oma ravimeid korralikult võtnud, näiteks haigushoog. Siis ta võib jumal teab, mida korda saata," räägib Kaarli tuttav Maarius, kelle sõnul on Kaarlil ette tulnud ka luulusid. "Kui tal haigushoog tuli kaks aastat tagasi, siis tal oli neid luulusid päris mitmeid, üks neist oligi turvamehe või abipolitseiniku amet".

Kaarel on ametlikult teovõimeline, aga viibinud pikalt ravil Tartu psühhiaatriakliinikus. Tegu on tõsise psüühikahäirega, mille tõttu mees sai ametlikult 80protsendilise töövõimetuse, peab käima regulaarselt kontrollis ja võtma iga päev ravimeid.

Kaarel ise räägib uhkusega, kuidas pärast ehituse öövalvet on ta töötanud toidukaupluses ning viimati koguni Tartu kesklinna Tasku keskuses ja bussijaamas. Ta kinnitab, et saab tööga hakkama.

Kuidas psühhiaatrilise diagnoosiga ning sellest tuleneva töövõimetusega mees Eesti suurima turvafirma sõelast siiski läbi pääses?

G4S valvedivisjoni personalijuht Valdur Peebo ütleb, et enne tööle tulekut peavad turvamehed läbima esmase tervisehoiukontrolli, mis tellitakse litsentseeritud töötervishoiuarstidelt ja -asutustelt.
Kaarel käis kontrollis firma Esmed esinduses Tartus Ülikooli tänaval. Enda sõnul ei küsitud tema käest seal aga psühhiaatriakliiniku kohta midagi.