"Viimsi kool on seni väga kiiresti ja adekvaatselt reageerinud. Mis nüüd puudutab vanemaid ja spetsialiste, siis lisaks klassile ja koolile on vaja silmas pidada kogu kogukonda. Noorte inimeste ootamatu surm puudutab pea kõiki," rääkis Kütt.

Psühholoogi sõnul võivad eriti noored ja teismelised hakata reageerima sellisele tragöödiale alles poole aasta pärast.

"Noorte ja teismeliste reaktsioonid leinale võivad ilmneda ka ajanihkega, ka alles poole aasta pärast- seepärast on oluline nende pikemaajalisem silmas pidamine, tähele panemine. Teismelised on kõige raskemad leinajad, nad peidavad oma emotsioonid ära, tõmbuvad endasse ja elavad tundeid läbi endale neid tunnistamata. Nii võivad nad veidralt või destruktiivselt käituda või siis vastupidi, hoopis endasse tõmbuda. Tähelepanu, mälu, keskendumisvõime, unehäired, söömine – seda kõike tuleb jälgida," kirjeldas psühholoog.

"Oluline on, et täiskasvanu ja lähedased oleks olemas, et keskkond oleks turvaline ning laps ei läheks kuskile teeservale istuma. Kooli kaudu saab lapsi jälgida, aga tavaliselt on seltskonnad suuremad, ka väljaspool kooli. Ka neid tuleb tähele panna. Kõige olulisem on sotsiaalne toetus, et oleks vähemalt üks inimene, kes kuulab ja toetab. Ei pea alati rääkima, ole olemas, kuula ja mõista. Sellised õnnetused võtavad ära turvatunde. Tekib tunne, et miski pole maailmas kindel ja see tekitab abitust. Hea on suunata noored tegutsema, igasugune sihipärane tegutsemine taastab kontrollitunnet," lisas Kütt.

Üks oluline lehekülg, mida psühholoog soovitab kõigile huvilistel vaadata, on www.peaasi.ee.

Eile öösel kella 00.15 ajal tuli teade liiklusõnnetusest Tallinnas Pärnamäe teel. Esialgsetel andmetel liikus sõiduauto Audi A4 Iru silla poolt Viimsi suunas, kui kaotas juhitavuse ning paiskus Pärnamäe teel Äigrumäe bussipeatuse juures paremalt poolt teelt välja vastu puud. Sõidukit juhtis 18-aastane juhtimisõigusega noormees, sõidukis viibisid kaasreisijatena 18-aastane ja 19-aastane noormees, kes kõik hukkusid sündmuskohal. Kõikidel reisijatel olid kinnitatud turvavööd.

Teelõik õnnetuspaigas on valgustatud ning suurim lubatud kiirus sel alal on 50 km/h. Auto kahjustused viitavad võimalusele, et ilmselt oli sõiduki kiirus õnnetuse hetkel lubatust vähemalt kaks korda suurem.

Roolis olnud noormehel oli algaja juhi load. Sündmuskohal oli näha ka algajat juhti tähistav rohelise vahtralehe märk. Kolm hukkunut olid Viimsi keskkooli abituriendid.