“Ei oleks tohtinud enne vähendada ja ma ei arva, et ka praegu peaks vähendama,” ütles Toomsalu Delfile.

“Kuna seksuaalinstikt on kontrollitav instikt inimloomusel ja kuna see on kontrollitav instinkt, siis see tähendab, et inimene kannab täit vastutust oma teo eest,” lisas ta.

“Kui tegemist on olnud sellise ettevaatamatu kuriteoga, järelemõtlematu teoga ja siis inimese karistust leevendatakse mingi aja möödudes, siis mulle tundub, et see on täiesti adekvaatne, me kõik teeme vigu. Võib juhtuda, et mõni viga on väga ränk või saatuslik.”

Toomsalu sõnul on Hansoni puhul tegemist tahtliku, kroonilise, teadvustatud teoga ning siin ei ole ühtegi põhjendust, miks peaks karistust leevendama.

“See on minu jaoks nagu mõrvar, kes on tahtnud tappa, kes läheb jälle uuesti tapma. Ühiskond saab sõnumi, et see on aktsepteeritav. Kui me reageerime leebusega sellele, et meie lastele tehakse liiga, siis mille peale me üldse reageerime,” arvas Toomsalu.

Pedofiil Kaur Hanson peab talle määratud 10-aastast vanglakaristust liiga karmiks, sest ei võta vägistamissüüdistust omaks. Prokurör nõudis Hansonile küll maksimaalset 15-aastast vangistust, kuid lühimenetlusega vähenes see kümnele aastale. Hansoni advokaat Talvi Vaske kaebas otsuse edasi Tallinna ringkonnakohtusse.

Ringkonnakohus arutab mitmete edukate poliit- ja sotsiaalkampaaniate autori, lastevanemate liidu endise peasekretäri ja IRL-i kuulunud Kaur Hansoni pedofiiliasüüasja veebruari lõpus.