„Ma arvan, et Eesti rahvas on väga õigel seisukohal,“ ütles Allik Delfile. „Veerpalu on olnud meie rahva töökuse kehastus pikki aastaid ja kui nüüd keegi süüdistab teda, siis meil on õigus pahane olla. Meil on õigus selle üle olla nördinud.“

„Kuna sünteetilist kasvuhormooni ei ole võimalik loomulikust eristada, siis on üldse lubamatu, et see on muutunud ametlikult testitavaks aineks,“ rääkis Allik. „Kui üldse kedagi süüdistada, siis peaks testid olema ametliku kindlusega.“

Alliku sõnul on hämmastav see, et inimesed aktsepteerivad dopingukütte, keda ta nimetas uuteks spordiaristokraatideks. Tema sõnul on dopingu kontrollijad muutunud politseinikeks, kes jälitavad inimesi, aga kõik nende tõendused on viletsal alusel. „Väga tore on sellist nõiajahti korraldada,“ lausus ta irooniliselt.

„Monarhiat enam ei ole, siis luuakse uus aadlike seltskond, kes tuleb maailma vallutama. Sport on suur äri,“ sõnas Allik ja meenutas juba olümpialiikumise algusaegu, kuidas mõnitati amatööre ja kuidas suhtuti professionaalsetesse sportlastesse.

Allik ei ole kindel, kas spordikohtusse edasikaebamisest piisab ja mõistlikum oleks tema sõnul minna ikka päris kohtusse.

„Kui ebakindla metoodikaga võetud proovide põhjal süüdistada inimest,
siis on see inimõiguste rikkumine küll,“ hindas ta ja ei pidanud võimatuks ka Euroopa inimõiguste kohtusse pöördumist.

Veerpalu toetavat meeskonda pidas psühholoog väga kompetentseks alates teadlastest ja lõpetades juristidega.